понедельник, 25 мая 2015 г.

Эскарго — кулінарна гордість Франції


виноградні равлики эскарго - французький делікатес

У Франції эскарго вважається вишуканим блюдом, до того ж досить корисним: равлики багаті різними біологічно активними речовинами, жінки вважають їхнім джерелом довголіття, а чоловіка відзначають, що равлика позитивно впливають на потенцію
Жаримо. Як же приготувати равликів? Для початку спробуємо їх зажарити. Якщо ви влаштовуєте пікнік, покладете на багаття ґрати й зажарте равликів на ній, попередньо посипавши перцем і зіллю - так роблять у Франції. Якщо ж ви хочете поласувати делікатесом будинку, зажарте равликів на маслиновому маслі в глибокій сковорідці. При цьому равликів варто укладати нагору отвором, а вогонь не повинен бути занадто сильним. Хочете додати блюду особливий смак і аромат? Додайте до масла небагато білого вина
Варимо Якщо смажені равлики ви вже спробували, прийшла настав час покуштувати ці ласощі в отварном виді. Це вже блюдо для великого сімейного торжества, що подається перед головним блюдом. Спочатку залийте равликів оцтом і залишіть на 12 годин. Безпосередньо перед готуванням равликів виймають із оцту й добре промивають? Після чого занурюють у киплячу воду. Поки равлики варяться, приготуйте пікантний соус: дрібно порубаєте лук, томати, трохи зубчиков часнику й зелень, а потім обсмажте все на маслиновому маслі. А от інший рецепт: змішайте жовток одного яйця із часником, пропущеним через прес, маслиновим маслом і червоним перцем. Який би варіант соусу ви не вибрали, додайте в нього біле вино, що прекрасно нейтралізує специфічний захід равликів, що не всім по вдачі. У соус опустите відварені равлики, підлийте води, якщо соус не покриває равликів повністю, і поставте ще небагато гаситися
Фаршируємося А тепер перейдемо до самого складного варіанта эскарго - равликам з начинкою. Добре вимийте равликів і киньте на 5 мінут у каструлю з киплячою водою. Потім витягнетеся й за допомогою довгої спиці витягніть равлика з раковини. Покладете равликів у каструлю з водою й приправами й варите на повільному вогні. Їхньої раковини помістите в іншу каструльку й кип'ятите у воді з додаванням соди. Приготуйте начинку: змішайте рубані лук-шалот, петрушку, часник з вершковим маслом, а також (по смаку) з гострим сиром, паштетом з риби або гусячої печінки. Частина готової начинки поміщають у раковину, потім кладуть м'ясо равлика й знову додають начинку
Їмо. Їсти равликів покладається за допомогою спеціальних приладів: вилочки із двома зубами, якими витягають м'ясо равлика, і пінцета, яким притримують раковину. У соус вмочають шматочки білого хліба. Якщо вибираєте вино, немає нічого краще білого сухого. Також для подачі равликів можуть використовуватися спеціальні сковороди - эскарготницы, у яких є поглиблення для дюжини або двох дюжин равликів (равликів прийнято вважати саме дюжинами). Перед уживанням эскарго можна збризкати лимоном і доповнити гілочками петрушки
Де спробувати равликів эскарго? Звичайно, у Франції. Французькі кухарі створили більше ста оригінальних рецептів готування эскарго, тому ви одержите масу незабутніх смакових вражень

Комментариев нет:

Отправить комментарий