вторник, 12 мая 2015 г.

       Шановні друзі! Ви завітали на сайт майбутнього філолога Нагорної Марини. Тема мого блогу Національна кухня Франції. Ця тема є надзвичайно цікавою для мене, адже  з наступного року я починаю вивчати французьку мову, і, до того ж, Франція - країна моєї мрії! Вона багата історією, визначними місцями, знаменитими постатями та, звичайно ж, надзвичайною різноманітністю страв, які стали всесвітньо відомими через вишуканість та неперевершену витонченість смаку французів.

    Національна кухня Франції, є однією з найсмачніших. Найвідоміші традиційні французькі страви, це равлики по-бургундські, млинці "сокка" з горохової муки, "пісаладье" - цибульний пиріг, "кокот" - яйця з естрагоном. Це далеко не повний список, страви можна перераховувати безкінечно. У кожній провінції Франції кухня має свої характерні особливості.
    У Лангедоці, Провансі і Гасконі для приготування страв використовують велику кількість спецій і вино. Тут вам можуть запропонувати прісноводну рибу і страви, складовою частиною яких є листя кульбаби.
    У Бургундії можна поласувати курчам в червоному вині, трюфелями, яловичиною "шароле", сиром самих різних сортів, таких як "Маконі", "Епуас", "Шаурс", "Сумантран", "Везеля".
    Якщо Ви шанувальник страв з риби та морепродуктів, то треба вирушати в Бретань. Для приготування страв тут використовуються практично всі придатні для їжі представники морської флори і фауни.
    На острові Корсика вам запропонують шинку "Коппа" і "пріцутту", Інжирова варенням, "броккиу" - сир з овечого молока, суп з каштанами.

    У всій Франції не обходиться без вина місцевого виробництва, яке славиться своїм ароматом!
    Сподіваюся тема мого блогу зацікавить Вас і змусить ще неодноразово завітати сюди! На все добре!

Комментариев нет:

Отправить комментарий