Шановні друзі! Ви завітали на сайт майбутнього філолога Нагорної Марини. Тема мого блогу Національна кухня Франції. Ця тема є надзвичайно цікавою для мене, адже з наступного року я починаю вивчати французьку мову, і, до того ж, Франція - країна моєї мрії! Вона багата історією, визначними місцями, знаменитими постатями та, звичайно ж, надзвичайною різноманітністю страв, які стали всесвітньо відомими через вишуканість та неперевершену витонченість смаку французів.
Національна кухня Франції, є однією з найсмачніших. Найвідоміші традиційні французькі
страви, це равлики по-бургундські, млинці "сокка" з горохової муки,
"пісаладье" - цибульний пиріг, "кокот" - яйця з естрагоном.
Це далеко не повний список, страви можна перераховувати безкінечно. У кожній
провінції Франції кухня має свої характерні особливості.
У Лангедоці, Провансі і Гасконі для приготування страв використовують
велику кількість спецій і вино. Тут вам можуть запропонувати прісноводну рибу і
страви, складовою частиною яких є листя кульбаби.
У Бургундії можна поласувати курчам в червоному вині, трюфелями, яловичиною
"шароле", сиром самих різних сортів, таких як "Маконі",
"Епуас", "Шаурс", "Сумантран",
"Везеля".
Якщо Ви шанувальник страв з риби та морепродуктів, то треба вирушати в
Бретань. Для приготування страв тут використовуються практично всі придатні для
їжі представники морської флори і фауни.
На острові Корсика вам запропонують шинку "Коппа"
і "пріцутту", Інжирова варенням, "броккиу" - сир з овечого
молока, суп з каштанами.
У всій Франції не обходиться без вина місцевого виробництва, яке славиться
своїм ароматом!
Сподіваюся тема мого блогу зацікавить Вас і змусить ще неодноразово завітати сюди! На все добре!
Комментариев нет:
Отправить комментарий